Deelnemen aan een raceteam is iets moeilijker dan je je had kunnen voorstellen. Je kunt meedoen, maar je begint meestal op de laagste positie voordat je de ster van het team wordt. Een waterjongen of een monteur zijn is verre van glamoureus, maar de baan heeft nog steeds zijn zilveren randje, omdat je meer te weten komt over de ins en outs van de racewereld.

Als je klaar bent om deel uit te maken van een team, zorg er dan voor dat je je beste beentje voorzet. Er wordt van u verwacht dat u verantwoordelijkheden uitvoert en naarmate u het vertrouwen en het vertrouwen van andere teamleden wint, worden deze verantwoordelijkheden groter.

Kijk rond en ontdek welke teams op zoek zijn naar nieuwe leden. Je moet degenen kiezen met dezelfde idealen als jij, zodat je je bij hen op je gemak zult voelen. Je kunt ook online zoeken naar websites en lid worden van forums van racers die deel uitmaken van een team. Als je iemand van een team kent, kun je een aanbeveling krijgen.

Zodra u zich bij die websites of forums hebt aangesloten, kunt u aangeven dat u van plan bent lid te worden van een team. Verkoop je talenten en vaardigheden en bewijs ze. Het is beter om een ​​kleine blog of een eenvoudige website te maken waar u uw portfolio en uw kwalificaties kunt weergeven. Net als bij het vinden van een baan, moet je je sterke punten benadrukken. Zet daarin uw contactgegevens zoals uw telefoonnummer en uw e-mailadres.

Wees regelmatig aanwezig bij races. Dit zal je niet alleen helpen om kennis te maken met de ins en outs van de racewereld, maar je kunt misschien iemand van het team tegenkomen die je kan helpen om mee te doen. Houd in dat geval een visitekaartje bij de hand, zodat je het kunt uitdelen aan het team waar je lid van wilt worden.

Vraag je vrienden die ook in het raceteam zitten en krijg verwijzingen van hen. Als u iemand uit deze branche kent, kunt u zich gemakkelijk aansluiten.