Chevrolet ontwikkelt auto’s met een sportieve look. Zo is de nieuwe Chevrolet Corvette Grand Sport helemaal klaar voor het circuit en wordt de Chevrolet Camaro ZL1 zelfs op de troon geparkeerd. Reden voor deze Camaro is de vijftigste verjaardag van dit model. Vanaf komende zomer is deze speciale editie verkrijgbaar in de Amerikaanse showrooms. Het is nog afwachten of de Camaro als zoete broodjes over de toonbank zal gaan. Maar in ieder geval kun je niet ontkennen dat deze auto er schitterend uitziet en van allerlei luxe snufjes is voorzien.

De Corvette Grand Sport

De Corvette Grand Sport is anders dan alle andere modellen. Niet alleen is deze Corvette een lichtgewichtauto, maar ook het kloppende hart van deze bolide gaat ver boven alles uit. De 460 pk sterke LT1 V8 motor daagt je uit voor een wedstrijdje op het circuit.

Prachtige bolide van Chevrolet

En de buitenkant dan van de Corvette Grand Sport? Is die hetzelfde gebleven? Nou nee niet echt. Ook de buitenkant is een feest om naar te kijken. De sportieve details druipen er vanaf.

Aan de voorzijde beschikt de Corvette over 19 inch lichtmetaal, terwijl de achterwielen 20 inch meten. Er is een speciaal Michelin rubber aangebracht wat ervoor zorgt dat de Grand Sport stevig op de weg ligt. Dat de Corvette klaar is voor het stevige gooi en smijtwerk is duidelijk af te leiden uit het Brembo remsysteem, het elektronisch sperdifferentieel en de Magnetic Ride Control. Ook het onderstel is opnieuw onder handen genomen.

De Chevrolet Grand Sport is een echte zeventrapsautomaat. Alhoewel de achttrapsautomaat in de optielijst staat.

De naam Grand Sport is niet nieuw, want in 1963 is Chevrolet al met dit model begonnen. En door de jaren heen zijn er steeds nieuwe versies ontwikkeld, die niet alleen qua uitstraling mooier zijn, maar ook voorzien zijn van de nieuwste technologie.

Tip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Wil jij zo’n waanzinnig coole bak voor jouw deur hebben staan, dan moet je nog even wachten. Want pas in de herfst van 2016 zal deze Corvette op de Europese bestellijsten staan.

Eindelijk een model dat ook buiten het circuit gebruikt mag worden. Dat is toch wel anders dan de Chevrolet Corvette C7 GT3-R, die alleen vervaardigd is voor op het circuit en daarbuiten dus ook niet te bestellen is. De Corvette C7 GT3-R heeft een motor van wel liefst 640 pk en schakelen gaat via een speciale X-Trac-transmission. Deze corvette zal alle verwachtingen ver overtreffen.

De Camara ZL1

Met de speciale uitvoering van de Camara ZL1 hoef je niet meer te balen van een tekort aan vermogen. Deze Chevrolet bezit genoeg capaciteit om binnen een mum van tijd op hoge snelheid te zitten. Onder de motorkap bevindt zich dan ook een 6,2 liter LT4 Z6 motor, die wel liefst 650 pk levert.

Meer informatie: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

De Camara in actie op de weg

Je kunt wel zien dat Chevrolet afwijkt van andere merken, want schakelen gaat via een 6-bak of een tientrapsautomaat. Terwijl andere automerken nog steeds over een 5-bak beschikken. Zo zie je maar weer dat de technologie steeds verder ontwikkelt.

De Camaro ZL1 heeft een agressieve look en heeft een uitbundige bodykit. Op de motorkap bevindt zich een soort powerdome. De wielen zijn van 20 inch lichtmetaal en vallen mooi onder de wielkastverbreders en de grille is gewoonweg schitterend. Chevrolet heeft voor de grille een speciale benaming bedacht: ‘flow-tie.’ Je kunt dit zien als een verwijzing naar de ‘bowtie’ van het merkembleem.