Iedereen die een auto heeft, moet deze verplicht laten verzekeren. Een goede autoverzekering voorkomt niet alleen dat jij heel veel risico’s loopt, het brengt ook heel veel voordelen met zich mee voor jou als autobezitter. De vraag is echter; hoe sluit je een goede autoverzekering af? Veel mensen zijn geneigd om alleen te kijken naar de hoogte van de maandpremie die zij moeten betalen wanneer zij een autoverzekering afsluiten. Dat is echter niet altijd de beste aanpak. Sterker nog; dit is vaak heel onhandig. Wij begrijpen dat je niet meer wilt betalen voor je verzekering dan nodig is, maar dan moet je wel weten wat je precies nodig hebt. Wij laten je daarom zien hoe je je autoverzekering berekenen kunt. Zo kun jij vervolgens een passende autoverzekering afsluiten. 

Een nieuwe wagen verzekeren 

Als je gaat kijken wat een passende autoverzekering voor jouw wagen is, moet je ten eerste kijken naar de leeftijd van jouw wagen. Heb je een gloednieuwe wagen gekocht, dan kun je deze het beste zo volledig mogelijk laten verzekeren. Dat doe je als je een all-risk autoverzekering afsluiten gaat. Deze verzekering is geschikt voor mensen die een nieuwe of een auto van maximaal vier jaar oud hebben. Het voordeel van een all-risk verzekering is dat deze verzekering alle vormen van schade dekt. Dat betekent dus ook de schade die jij opgelopen hebt aan jouw wagen wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt. Neem je een andere basisverzekering, dan draai jij zelf op voor de kosten voor het herstel van jouw wagen. Je moet in dat geval alsnog veel geld betalen waardoor je alsnog financieel het schip in kunt gaan. Zorg er daarom voor dat je een nieuwe wagen van een all-riskverzekering voorziet. 

Een bijna nieuwe wagen verzekeren 

Wanneer je een auto gekocht hebt van tussen de vier en negen jaar oud, kun je deze het beste WA+ Beperkt Casco laten verzekeren. Deze verzekering dekt niet de schade die jij aan je wagen opgelopen hebt bij een ongeluk, maar wel vele andere vormen van schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade die jij hebt opgelopen nadat je een dier aangereden hebt, of wanneer je wagen opengebroken is. Heb je schade opgelopen als gevolg van natuurgeweld? Bijvoorbeeld een storm of een forse hagelbui, dan kun je deze verzekering ook aanspreken om te zorgen dat jij niet zelf de kosten van de reparatie hoeft op te hoesten. 

Een oude wagen verzekeren

Tot slot de WA-basisverzekering. Deze verzekering is het beste voor auto’s die ouder dan negen jaar zijn. Deze wagens zijn vaak nog heel goed, maar hebben niet een hoge dagwaarde meer. In dat geval vallen de kosten van het herstellen van de schade vaak hoger uit dan de dagwaarde van je auto. Heb je schade opgelopen, dan is het meestal voordeliger om je wagen te vervangen. Om precies dezelfde reden hoef je je wagen dus ook niet heel uitgebreid te verzekeren. Het voornaamste is dat je anderen schadeloos kunt stellen.